MKTG SR - pasek na kartach artykułów
6 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Składniki...
fot. Marzena Bugala/materiał ilustracyjny

1 maja obchodzimy Ogólnopolskie Święto Kaszanki. Poznaj najlepsze przepisy z jej wykorzystaniem. Oto pyszne dania z kaszanką!

Panierowana kaszanka

Składniki
Kaszanka
Jajko
Natka pietruszki
Bułka tarta
olej rzepakowy

Kaszankę o średnicy około 6 cm pokroić w plastry. Na talerzyku rozkłócić jajko, dodać do niego garść natki pietruszki. Na drugi talerzyk wysypać bułkę tartą. Plastry kaszanki maczać w jajku z natką pietruszki, bułce tartej – podwójnie. Smażyć na rozgrzanym oleju do zrumienienia. Przepis pochodzi z książki „Kiełbaski i parówki”.

Przepis pochodzi ze strony smaker.pl

Poznaj więcej przepisów na kaszankę --->

Zobacz również

Bieg po Nowe Życie w Wiśle. Blisko 100 sztafet promowało ideę przeszczepów narządów

NOWE
Bieg po Nowe Życie w Wiśle. Blisko 100 sztafet promowało ideę przeszczepów narządów

Wypadek koło Trzebiechowa pod Szczecinkiem. Autem w drzewo [ZDJĘCIA]

Wypadek koło Trzebiechowa pod Szczecinkiem. Autem w drzewo [ZDJĘCIA]

Polecamy

Nie żyje znany sportowiec. Miał 33 lata. Długo walczył z chorobą

Nie żyje znany sportowiec. Miał 33 lata. Długo walczył z chorobą

Poważny wypadek karetki w Poznaniu. Wiozła pacjenta. Trzy osoby są ranne

Poważny wypadek karetki w Poznaniu. Wiozła pacjenta. Trzy osoby są ranne

Świątek i Sabalenka finałem w Rzymie tworzą historię. Dawno czegoś takiego nie było!

Świątek i Sabalenka finałem w Rzymie tworzą historię. Dawno czegoś takiego nie było!