Magda Gessler odwiedziła już 200 lokali, by przeprowadzić w nich gastronomiczne rewolucje. W Wielkopolsce pojawiła się w dziewięciu barach i restauracjach, z których pięć znajduje się w Poznaniu.
- Golonka w Pepitkę w Ostrowie Wielkopolskim, Restauracja Kameralna w Chodzieży nadal mają się nieźle. Oregano&Bazylia jest fantastycznym miejscem. Ale powiem zupełnie szczerze, że w Wielkopolsce nie zdarzyła mi się jeszcze żadna energetyczna rewolucja. Brakuje mi tego. Może ta w "Lizawce" będzie akurat taka - mówi Magda Gessler.
„Mateusz i Damian wspólnie prowadzili bufet przy strzelnicy myśliwskiej w Antoninku pod Poznaniem. Szymon, z wykształcenia kucharz, zajmował się gotowaniem, a informatyk Damian odpowiedzialny był za pozostałe obowiązki związane z prowadzeniem lokalu" - czytamy w opisie jubileuszowego odcinka.
Źródło: TVN
Młodzi i ambitni właściciele, zachęceni powodzeniem bufetu, wykorzystali okazję i przejęli położoną obok strzelnicy restaurację „Lizawka”, której nazwa pochodzi od drewnianego słupka, w którym umieszcza się sól kamienną, wylizywaną chętnie przez zwierzęta w celu uzupełnienia minerałów.
Między panami zaczęło dochodzić do spięć. Szymon czuł się poirytowany faktem, że Łukasz, jego własny pracownik, chciał go pouczać. Damian postanowił skorzystać ze sprawdzonego rozwiązania sytuacji beznadziejnych i wezwał na pomoc Magdę Gessler.
Na pytanie, czy dwieście odcinków to dużo czy mało, Magda Gessler odpowiedziała nam: - Powiedziałabym że dwieście rewolucji to niedużo i niemało, to w sam raz dla mnie. I mam nadzieję, że starczy mi sił na jeszcze tyle samo.
- Cały czas zadaję sobie to pytanie, kiedy skończą się pomysły? Bo przecież każdy odcinek jest inny - wystrój, karta dań i nastrój programu nigdy się nie powtarza dzięki wielkiej pracy Magdy razem z zespołem programu - mówi Monika Lis, reżyser programu "Kuchenne Rewolucje".
Na planie za każdym razem pracuję około 15 osób. Ponadto w biurze działa stały zespół producentów. - Każde zgłoszenie trafia do nas, my je sprawdzamy i wybieramy te, które najbardziej pasują do formatu programu. Co ciekawe, Magda nie wie, do której restauracji trafi. Dopóki nie przekroczy progu i nie zamówi dania, nie wie co ją tam czeka - zaznacza Monika Gosk, producentka programu.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?