200. odcinek programu "Kuchenne Rewolucje". Magda Gessler znów odwiedziła Poznań [ZDJĘCIA, WIDEO]

Anastazja Bezduszna
Magda Gessler podczas rewolucji w poznańskiej restauracji "Lizawka" TVN/Piotr Mizerski
W czwartek, 4 maja stacja TVN wyemituje 200. jubileuszowy odcinek programu "Kuchenne rewolucje". Magda Gessler odwiedzi restaurację "Lizawka" w Poznaniu.

Magda Gessler odwiedziła już 200 lokali, by przeprowadzić w nich gastronomiczne rewolucje. W Wielkopolsce pojawiła się w dziewięciu barach i restauracjach, z których pięć znajduje się w Poznaniu.

- Golonka w Pepitkę w Ostrowie Wielkopolskim, Restauracja Kameralna w Chodzieży nadal mają się nieźle. Oregano&Bazylia jest fantastycznym miejscem. Ale powiem zupełnie szczerze, że w Wielkopolsce nie zdarzyła mi się jeszcze żadna energetyczna rewolucja. Brakuje mi tego. Może ta w "Lizawce" będzie akurat taka - mówi Magda Gessler.

„Mateusz i Damian wspólnie prowadzili bufet przy strzelnicy myśliwskiej w Antoninku pod Poznaniem. Szymon, z wykształcenia kucharz, zajmował się gotowaniem, a informatyk Damian odpowiedzialny był za pozostałe obowiązki związane z prowadzeniem lokalu" - czytamy w opisie jubileuszowego odcinka.

Źródło: TVN

Młodzi i ambitni właściciele, zachęceni powodzeniem bufetu, wykorzystali okazję i przejęli położoną obok strzelnicy restaurację „Lizawka”, której nazwa pochodzi od drewnianego słupka, w którym umieszcza się sól kamienną, wylizywaną chętnie przez zwierzęta w celu uzupełnienia minerałów.

Między panami zaczęło dochodzić do spięć. Szymon czuł się poirytowany faktem, że Łukasz, jego własny pracownik, chciał go pouczać. Damian postanowił skorzystać ze sprawdzonego rozwiązania sytuacji beznadziejnych i wezwał na pomoc Magdę Gessler.
Na pytanie, czy dwieście odcinków to dużo czy mało, Magda Gessler odpowiedziała nam: - Powiedziałabym że dwieście rewolucji to niedużo i niemało, to w sam raz dla mnie. I mam nadzieję, że starczy mi sił na jeszcze tyle samo.

- Cały czas zadaję sobie to pytanie, kiedy skończą się pomysły? Bo przecież każdy odcinek jest inny - wystrój, karta dań i nastrój programu nigdy się nie powtarza dzięki wielkiej pracy Magdy razem z zespołem programu - mówi Monika Lis, reżyser programu "Kuchenne Rewolucje".

Na planie za każdym razem pracuję około 15 osób. Ponadto w biurze działa stały zespół producentów. - Każde zgłoszenie trafia do nas, my je sprawdzamy i wybieramy te, które najbardziej pasują do formatu programu. Co ciekawe, Magda nie wie, do której restauracji trafi. Dopóki nie przekroczy progu i nie zamówi dania, nie wie co ją tam czeka - zaznacza Monika Gosk, producentka programu.

Wideo

Rozpowszechnianie niniejszego artykułu możliwe jest tylko i wyłącznie zgodnie z postanowieniami „Regulaminu korzystania z artykułów prasowych”i po wcześniejszym uiszczeniu należności, zgodnie z cennikiem.

Komentarze 3

Ta strona jest chroniona przez reCAPTCHA i obowiązują na niej polityka prywatności oraz warunki korzystania z usługi firmy Google. Dodając komentarz, akceptujesz regulamin oraz Politykę Prywatności.

Podaj powód zgłoszenia

M
Marcin

W tekście wymienia się 5 miejsc w Poznaniu a następnie w okolicach, zatem chodzi o Poznań czy okolice?

N
Niewielbiciel

Jesteś o wiele brzydszy, a do tego ubierasz się jak ostatni ćwok. Poza tym Magda Gessler używa perfumów. Łapiesz?

31 węzłowy Burke

Fyrej lołs lampucero! 31

Dodaj ogłoszenie

Wykryliśmy, że nadal blokujesz reklamy...

To dzięki reklamom możemy dostarczyć dla Ciebie wartościowe informacje. Jeśli cenisz naszą pracę, prosimy, odblokuj reklamy na naszej stronie.

Dziękujemy za Twoje wsparcie!

Jasne, chcę odblokować
Przycisk nie działa ?
1.
W prawym górnym rogu przegladarki znajdź i kliknij ikonkę AdBlock. Z otwartego menu wybierz opcję "Wstrzymaj blokowanie na stronach w tej domenie".
krok 1
2.
Pojawi się okienko AdBlock. Przesuń suwak maksymalnie w prawą stronę, a nastepnie kliknij "Wyklucz".
krok 2
3.
Gotowe! Zielona ikonka informuje, że reklamy na stronie zostały odblokowane.
krok 3