5 gwiazdek Głosu. Tatar z polędwicy wołowej w parmezanowym omlecie

Krzysztof KucharskiZaktualizowano 
Tatar - Restauracja ABC Kuchni (3kolory Cafe) w Suchym Lesie - wyślij sms o treści TATAR.19 na numer 72355 (koszt 2.46 zł z VAT)
Tatar - Restauracja ABC Kuchni (3kolory Cafe) w Suchym Lesie - wyślij sms o treści TATAR.19 na numer 72355 (koszt 2.46 zł z VAT) ABC Kuchni
Prezentujemy konkursowy tatar przyrządzany w restauracji ABC Kuchni w Suchym Lesie. Szefem kuchni jest Krzysztof Kucharski.

Restauracja ABC Kuchni bierze udział w plebiscycie Głosu Wielkopolskiego zorganizowanym w ramach Ogólnopolskiego Festiwalu Dobrego Smaku, który odbędzie się w dniach od 15 do 18 sierpnia na Starym Rynku w Poznaniu.

Składniki konkursowego tatara, serwowanego w ABC Kuchni

  • polędwica wołowa oczyszczona
  • po łyżce siekanej czerwonej cebuli, korniszonów, grzybków marynowanych i kaparów
  • oliwa z oliwek
  • żółtko
  • sól, pieprz do smaku
  • parmezanowy omlet
  • dwa jajka
  • łyżka startego parmezany
  • sól, pieprz

salsa grzybowa

  • marynowane grzybki
  • oliwa z oliwek
  • musztarda
  • sok z cytryny 2 ml
  • sól, pieprz

ABC Kuchni to firma posiadająca wieloletnie doświadczenie gastronomiczne, które umiejętnie wykorzystuje prowadząc restaurację w Suchym Lesie oraz świadcząc usługi cateringowe największym wielkopolskim firmom. Dodatkowo umiejętności kulinarne kucharzy ABC Kuchni, można sprawdzić w: 3kolory Cafe, Grill & Restaurant - ulica Wiankowa 3, nad jeziorem Malta i VIP Lounge, w Hali nr 5 Międzynarodowych Targów Poznańskich.

Nowością firmy są produkty własne, bez konserwantów, wyjątkowe w smaku pasztety i konfitura: parfait z łososia, pasztet sojowy, pasztet z wątróbek drobiowych i konfitura z czerwonej cebuli z miodem i winem.

ABC Kuchni jest także współpomysłodawcą (wraz z WINO PG i restauracją 3kolory) wprowadzonej KARTY SMAKOSZA, uprawniającej do przywilejów podczas zakupów w punktach organizatorów. Firma posiada także nowocześnie wyposażony zakład produkcyjny przygotowujący posiłki w ramach usługi cateringowej świadczonej przez przedsiębiorstwo oraz na potrzeby restauracji zlokalizowanej w bezpośrednim jego sąsiedztwie.

polecane: FLESZ: 10 matek, które zmieniły świat

Wideo

Materiał oryginalny: 5 gwiazdek Głosu. Tatar z polędwicy wołowej w parmezanowym omlecie - Głos Wielkopolski

Rozpowszechnianie niniejszego artykułu możliwe jest tylko i wyłącznie zgodnie z postanowieniami „Regulaminu korzystania z artykułów prasowych”i po wcześniejszym uiszczeniu należności, zgodnie z cennikiem.

Komentarze

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie

Wykryliśmy, że nadal blokujesz reklamy...

To dzięki reklamom możemy dostarczyć dla Ciebie wartościowe informacje. Jeśli cenisz naszą pracę, prosimy, odblokuj reklamy na naszej stronie.

Dziękujemy za Twoje wsparcie!

Jasne, chcę odblokować
Przycisk nie działa ?
1.
W prawym górnym rogu przegladarki znajdź i kliknij ikonkę AdBlock. Z otwartego menu wybierz opcję "Wstrzymaj blokowanie na stronach w tej domenie".
krok 1
2.
Pojawi się okienko AdBlock. Przesuń suwak maksymalnie w prawą stronę, a nastepnie kliknij "Wyklucz".
krok 2
3.
Gotowe! Zielona ikonka informuje, że reklamy na stronie zostały odblokowane.
krok 3