Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

5 gwiazdek Głosu. Tatar z restauracji Wiankowa

Adam Dzikowski
Tatar - Restauracja "Wiankowa" z Poznania - wyślij sms o treści TATAR.17 na numer 72355 (koszt 2.46 zł z VAT)
Tatar - Restauracja "Wiankowa" z Poznania - wyślij sms o treści TATAR.17 na numer 72355 (koszt 2.46 zł z VAT) Wiankowa
Prezentujemy konkursowy tatar przyrządzany w restauracji Wiankowa w Poznaniu. Szefem kuchni jest Adam Dzikowski.

Restauracja Wiankowo bierze udział w plebiscycie Głosu Wielkopolskiego zorganizowanym w ramach Ogólnopolskiego Festiwalu Dobrego Smaku, który odbędzie się w dniach od 15 do 18 sierpnia na Starym Rynku w Poznaniu.

Składniki konkursowego tatara, serwowanego w restauracji Vitalia:

  • siekana polędwica wołowa
  • ogórek kwaszony
  • cebula biała i czerwona
  • borowik marynowany
  • kapary
  • marynowany pieprz zielony
  • jajko
  • żółtko
  • przyprawy

Restauracja została otwarta w maju 2012 roku nad poznańską Maltą w pobliżu stoku narciarskiego. "Wiankowa" to dania nawiązujące do tradycyjnej kuchni polskiej którą staramy się powiązać z potrawami i przyprawami z innych regionów świata. Atrakcyjność naszej restauracji podnosi nowoczesna architektura obiektu, ciekawa aranżacja kolistego wnętrza i piękny widok na jezioro oraz liczne atrakcje wokół.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski