Restauracja Wiankowo bierze udział w plebiscycie Głosu Wielkopolskiego zorganizowanym w ramach Ogólnopolskiego Festiwalu Dobrego Smaku, który odbędzie się w dniach od 15 do 18 sierpnia na Starym Rynku w Poznaniu.
Składniki konkursowego tatara, serwowanego w restauracji Vitalia:
- siekana polędwica wołowa
- ogórek kwaszony
- cebula biała i czerwona
- borowik marynowany
- kapary
- marynowany pieprz zielony
- jajko
- żółtko
- przyprawy
Restauracja została otwarta w maju 2012 roku nad poznańską Maltą w pobliżu stoku narciarskiego. "Wiankowa" to dania nawiązujące do tradycyjnej kuchni polskiej którą staramy się powiązać z potrawami i przyprawami z innych regionów świata. Atrakcyjność naszej restauracji podnosi nowoczesna architektura obiektu, ciekawa aranżacja kolistego wnętrza i piękny widok na jezioro oraz liczne atrakcje wokół.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?