Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

64. Enea Bal Sportowca w ostatni piątek kwietnia w hotelu Andersia. Na gości czeka wykwintne menu i... koziołek od Wiejskiego Stołu

Radosław Patroniak
Radosław Patroniak
Tak wygląda  koziołek z Wiejskiego Stołu. Jego zawartość będzie można spróbować na 64. Enea Balu Sportowca
Tak wygląda koziołek z Wiejskiego Stołu. Jego zawartość będzie można spróbować na 64. Enea Balu Sportowca Wiejski Stół
29 kwietnia sportowe święto Wielkopolski, czyli spóźnione, ale wielce oczekiwane podsumowanie 64. Plebiscytu na Najlepszych Sportowców i Trenera w 2021 r.
64. Enea Bal Sportowca w ostatni piątek kwietnia w hotelu Andersia. Na gości czeka wykwintne menu i... koziołek od Wiejskiego Stołu

Sportowcy często dbają o dietę, ale raz w roku mogą być mniej konsekwentni w patrzeniu na tabelę kalorii. Taką okazją do spełnienia kulinarnych fantazji będzie jak zwykle Enea Bal Sportowca w hotelu Andersia.

Zobacz też: Znamy najlepszych dziesięciu sportowców Wielkopolski w 2021 r.

O największych atutach hotelowego menu pisaliśmy już tydzień temu, ale nie wspomnieliśmy, że jego uzupełnieniem będzie stół staropolski, przygotowywany po raz kolejny przez firmę rodzinną Wiejski Stół Dr Maryniak ze Skórzewa.

Jej związki ze sportem są już bardzo długie i dotyczą przede wszystkim sportów walki.

– Od wielu lat współpracujemy z rugbystami Posnanii. Od kiedy dokładnie to nie wiem, ale wiem na pewno, że ich trenera Dominika Machlika znam od dzieciństwa. Krócej znam Aleksandra Adamiaka, boksera, trenera i organizatora gal charytatywnych, ale to nie znaczy, że go nie doceniam. Robi wielkie rzeczy dla młodych ludzi i choćby za to zasługuje na szacunek – przyznała Magdalena Jerszyńska-Maryniak.

Zapytaliśmy ją także dlaczego firma Wiejski Stół Dr Maryniak ma tak bardzo rodzinny charakter. – Pewne upodobania przekazywane są z pokolenia na pokolenie i tak jest w naszej rodzinie. U nas praca jest pasją i trudno sobie nam wyobrazić, że moglibyśmy robić coś innego niż zajmować się produkcją wędlin. Nie jest też tak, że wszyscy są przymuszani do pracy w firmie. Są przykłady osób, które wybrały inną drogę rozwoju – dodała Magdalena Jerszyńska-Maryniak.

Produkty Wiejskiego Stołu najbardziej znane są w Wielkopolsce, ale od wielu lat mają swoich entuzjastów także w województwie zachodniopomorskim, a zwłaszcza w Szczecinie.

– Mam nadzieję, że nasz słynny koziołek spodoba się również uczestnikom balu.Po poprzedniej imprezie na pozytywne opinie nie trzeba było długo czekać – zakończyła Magdalena Jerszyńska-Maryniak.

Zaproszenia na Enea Bal Sportowca można jeszcze rezerwować pod nr tel. 502-499-909.

Menu na Enea Balu Sportowca
(wybrane pozycje)

1) krem szparagowy z grzankami
2) konfitowana noga z kaczki z pomarańczą
3) zrazy wieprzowe z boczkiem i ogórkiem kiszonym
4) filet z dorady z pomidorami i oliwkami
5) tatar wołowy z lardą (cienki plasterek włoskiej słoniny) 6) mięsa pieczone w galarecie
7) rostbef z mango i szparagami
8) szparagi zapiekane, bufet sałatkowy z bekonem
9) hummus z wędzoną papryką i warzywami
10) zasmażana młoda kapusta z boczkiem i koperkiem

od 12 lat
Wideo

Wspaniałe show Harlem Globetrotters w Tauron Arenie Kraków

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski