Składniki:
4 ziemniaki
ćwiartka włoskiej kapusty
pół kalafiora
100 g zielonego groszku
100 g fasolki szparagowej
włoszczyzna
kalarepa
koperek
natka pietruszki
sól,
pieprz
szklanka mleka
2 żółtka
Przygotowanie:
Warzywa trzeba umyć i oczyścić. Marchew, seler, kalarepę, por i pietruszkę pokroić w paseczki, ziemniaki i fasolkę szparagową - w kosteczkę, kalafior podzielić na różyczki.
Polecamy: Kulinarium, czyli przepisy i porady na GłosWielkopolski.pl
Wszystkie warzywa ugotować w osolonej wodzie pod przykryciem, na koniec dodać poszatkowaną kapustę włoską i groszek.
Podprawić mąką rozmieszaną z 1/8 mleka i zagotować. Doprawić. Dodać resztę mleka zmieszaną z żółtkami, masłem, koperkiem i pietruszką.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?