Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Akademia Kulinarnego Poznania: Ernest Jagodziński kreator smaku

ELKA
Akademia Kulinarnego Poznania
W sobotę pasjonaci kuchni spotkają się na kolejnych warsztatach z cyklu Akademii Kulinarnego Poznania. Tym razem wykładowcą będzie Ernest Jagodziński, szef kuchni Restauracji Cucina City Park Poznań, który uczyć będzie tego, jak być kreatywnym i co można zrobić z owoców morza.

- Przepis w kuchni to jedynie drogowskaz – tak twierdzi Ernest Jagodziński, szef kuchni Restauracji Cucina City Park Poznań. – W kuchni trzeba być kreatywnym i odważnym.

I tego właśnie będzie uczył podczas sobotnich warsztatów kulinarnych z cyklu Akademia Kulinarnego Poznania. To będą zajęcia z pomysłowości, a po nich będzie można zaskoczyć siebie samego i znajomych.

Tematem warsztatu będą smakowite owoce morza. Pod okiem mistrza Ernesta Jagodzińskiego przygotujemy wspaniałą przystawkę: smażone kalmary z majonezem wasabi, sałatką z mango i warzyw w papierze ryżowym, oraz porywające danie główne: krewetki w zielonym curry z ananasem, kolendrą i ryżem jaśminowym.

Ernest Jagodziński to pasjonat i artysta w jednym. Jest zwycięzcą wielu kulinarnych konkursów m.in. L'Art de la Cuisine Martell, Kucharz – odkrycie roku. Od 2009 aktywny uczestnik programu promującego polskie mięso na rynkach zagranicznych "Meat in Europe".

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski