- Przepis w kuchni to jedynie drogowskaz – tak twierdzi Ernest Jagodziński, szef kuchni Restauracji Cucina City Park Poznań. – W kuchni trzeba być kreatywnym i odważnym.
I tego właśnie będzie uczył podczas sobotnich warsztatów kulinarnych z cyklu Akademia Kulinarnego Poznania. To będą zajęcia z pomysłowości, a po nich będzie można zaskoczyć siebie samego i znajomych.
Tematem warsztatu będą smakowite owoce morza. Pod okiem mistrza Ernesta Jagodzińskiego przygotujemy wspaniałą przystawkę: smażone kalmary z majonezem wasabi, sałatką z mango i warzyw w papierze ryżowym, oraz porywające danie główne: krewetki w zielonym curry z ananasem, kolendrą i ryżem jaśminowym.
Ernest Jagodziński to pasjonat i artysta w jednym. Jest zwycięzcą wielu kulinarnych konkursów m.in. L'Art de la Cuisine Martell, Kucharz – odkrycie roku. Od 2009 aktywny uczestnik programu promującego polskie mięso na rynkach zagranicznych "Meat in Europe".
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?