Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Aksamitny krem z groszku

ELKA
Zupa krem z groszku
Zupa krem z groszku Pawel Miecznik
Prezentujemy przepisy Michała Majewskiego, szefa kuchni restauracji Taste_it w kompleksie HOT-elarnia w Puszczykowie.

Składniki:
500 g groszku zielonego
2 małe białe cebule
ząbek czosnku
50 g masła
100 ml śmietany
800 ml rosołu

Przygotowanie:
Drobno posiekaną cebulę i czosnek gotujemy na maśle, następnie dodajemy groszku i smażymy na wolnym ogniu ok. 5 minut.

Polecamy: Kulinarium, czyli przepisy i porady na GłosWielkopolski.pl

Delikatnie podlewamy rosołem i gotujemy do momentu aż wszystko uzyska oczekiwaną miękkość. Dodajemy śmietanę, po czym całość blendujemy, dodając soli i pieprzu do smaku.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski