Składniki:
500 g groszku zielonego
2 małe białe cebule
ząbek czosnku
50 g masła
100 ml śmietany
800 ml rosołu
Przygotowanie:
Drobno posiekaną cebulę i czosnek gotujemy na maśle, następnie dodajemy groszku i smażymy na wolnym ogniu ok. 5 minut.
Polecamy: Kulinarium, czyli przepisy i porady na GłosWielkopolski.pl
Delikatnie podlewamy rosołem i gotujemy do momentu aż wszystko uzyska oczekiwaną miękkość. Dodajemy śmietanę, po czym całość blendujemy, dodając soli i pieprzu do smaku.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?