Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Babeczki pani Magdy

Magdalena Kroma
Magdalena Kroma z Nowego Tomyśla specjalizuje się w słodkościach. Stale udoskonala swoje przepisy z myślą o rodzinie, a zwłaszcza synu Kubusiu. Dziś proponuje nam swoje babeczki.

Składniki

  • 250 g mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 jaja
  • 250 g jogurtu lub maślanki
  • 100 g cukru
  • 75 ml oleju
  • kolorowy lukier
  • czekolada
  • posypki


Przygotowanie

Składniki suche, tzn. mąkę i proszek do pieczenia oraz cukier, mieszamy w misce. Składniki mokre, tzn. jajka, jogurt/maślanka i olej, mieszamy w innej misce.
Łączymy składniki suche z mokrymi delikatnie łyżką, mogą pozostać grudki. Ciasto przelewamy do papierowych bądź silikonowych papilotek na 3/4 wysokości, wkładamy do rozgrzanego piekarnika, pieczemy 20 min w 180 stopni. Podajemy udekorowane lukrem, czekoladą, posypką owocową.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski