Składniki
- 250 g mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 jaja
- 250 g jogurtu lub maślanki
- 100 g cukru
- 75 ml oleju
- kolorowy lukier
- czekolada
- posypki
Przygotowanie
Składniki suche, tzn. mąkę i proszek do pieczenia oraz cukier, mieszamy w misce. Składniki mokre, tzn. jajka, jogurt/maślanka i olej, mieszamy w innej misce.
Łączymy składniki suche z mokrymi delikatnie łyżką, mogą pozostać grudki. Ciasto przelewamy do papierowych bądź silikonowych papilotek na 3/4 wysokości, wkładamy do rozgrzanego piekarnika, pieczemy 20 min w 180 stopni. Podajemy udekorowane lukrem, czekoladą, posypką owocową.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?