Składniki:
1 kg bakłażanów
4 ząbki czosnku
tymianek
olej słonecznikowy
sól
Polecamy: Kulinarium, czyli przepisy i porady na GłosWielkopolski.pl
Przygotowanie:
Bakłażany pokroić w plastry o grubości 1 centymetra. Czosnek posiekać i smażyć na oleju na złoto. Zdjąć z patelni.
Na tej samej patelni smażyć bakłażany po 2-3 minuty z obu stron. Usmażone plastry bakłażanów układać ciasno w słoikach i delikatnie przyciskać, aby usunąć zbędny tłuszcz. Dodać suszony tymianek i zalać olejem wymieszanym z oliwą z oliwek.
Słoiki dokładnie zakręcić, następnie ustawić na blasze i wstawić do piekarnika na 40 minut.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?