Bakłażany z papryką i pomidorami na zimę

Anastazja Bezduszna
Anastazja Bezduszna
Pomidory, papryki, papryczki chilli - dodajmy słoikom czerwonych odcieni.

Składniki:

  • 1 kg bakłażanów,
  • 2 papryki,
  • 3 pomidory,
  • pęczek natki pietruszki,
  • pęczek koperku,
  • 2 łyżki oliwy,
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:
Bakłażany, paprykę oraz pomidory myjemy. Podpiekamy je w piekarniku, by łatwo było zdjąć skórkę. Następnie obieramy je i drobno kroimy. Przekładamy warzywa do garnka z rozgrzaną oliwą. Myjemy i drobno siekamy pietruszkę i koperek. Wrzucamy zieleninę do warzyw. Dusimy na małym ogniu, aż całość zgęstnieje. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem, po czym przekładamy do wyparzonych słoików. Szczelnie zakręcamy i odstawiamy dnem do góry do ostygnięcia.

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie