Składniki:
- 1 kg bakłażanów,
- 2 papryki,
- 3 pomidory,
- pęczek natki pietruszki,
- pęczek koperku,
- 2 łyżki oliwy,
- sól i pieprz
Sposób przygotowania:
Bakłażany, paprykę oraz pomidory myjemy. Podpiekamy je w piekarniku, by łatwo było zdjąć skórkę. Następnie obieramy je i drobno kroimy. Przekładamy warzywa do garnka z rozgrzaną oliwą. Myjemy i drobno siekamy pietruszkę i koperek. Wrzucamy zieleninę do warzyw. Dusimy na małym ogniu, aż całość zgęstnieje. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem, po czym przekładamy do wyparzonych słoików. Szczelnie zakręcamy i odstawiamy dnem do góry do ostygnięcia.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?