Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Bakłażany z papryką i pomidorami na zimę

Anastazja Bezduszna
Anastazja Bezduszna
Pomidory, papryki, papryczki chilli - dodajmy słoikom czerwonych odcieni.

Składniki:

  • 1 kg bakłażanów,
  • 2 papryki,
  • 3 pomidory,
  • pęczek natki pietruszki,
  • pęczek koperku,
  • 2 łyżki oliwy,
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:
Bakłażany, paprykę oraz pomidory myjemy. Podpiekamy je w piekarniku, by łatwo było zdjąć skórkę. Następnie obieramy je i drobno kroimy. Przekładamy warzywa do garnka z rozgrzaną oliwą. Myjemy i drobno siekamy pietruszkę i koperek. Wrzucamy zieleninę do warzyw. Dusimy na małym ogniu, aż całość zgęstnieje. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem, po czym przekładamy do wyparzonych słoików. Szczelnie zakręcamy i odstawiamy dnem do góry do ostygnięcia.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski