Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Batoniki musli

Anastazja Bezduszna

Składniki:

  • 140 g płatków owsianych,
  • 50 g otrąb,
  • 50 g cukru trzcinowego,
  • 100 ml miodu,
  • 50 g masła,
  • pół szklanki siekanych bakalii

Sposób przygotowania:
W garnku na małym ogniu rozpuszczamy masło i dodajemy miód i cukier. Prażymy płatki owsiane na patelni, do uprażonych wlewamy masę miodowo-cukrową. Dodajemy na patelnię posiekane bakalie. Wszystko dokładnie mieszamy, najlepiej drewnianą łyżką. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i wlewamy gorącą masę. Rozprowadzamy ją na grubość około 1,5-2 cm. Czekamy aż ostygnie i wkładamy do lodówki na kilka godzin. Po wyjęciu kroimy na kształt batoników.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski