Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Będziemy jedli owady i skorpiony? Zobacz jak to się robi w Tajlandii [ZDJĘCIA]

paw
Tajlandczycy od dawna jedzą owady (na przykład świerszcze) i pajęczaki (skorpiony). Wyspecjalizowali się w ich hodowli. Europejczycy na razie traktują to jako atrakcję turystyczną, ale naukowcy przekonują, że jadalne owady mogą niedługo stać się głównym źródłem białka i substancji odżywczych.

Na świecie wciąż rośnie zapotrzebowanie na żywność. Tanim źródłem białka i substancji odżywczych są właśnie jadalne owady i pajęczaki, które w Tajlandii jada się już od dawna. Czy wkrótce świerszcze i skorpiony trafią również na nasze stoły?

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski