Bezkonkurencyjne jajka faszerowane szynką. Przepis na szybką przekąskę na święta wielkanocne. Twoi goście będą zachwyceni

Katarzyna Puczyńska
Katarzyna Puczyńska
Wyjątkowa przekąska na wielkanocny stół. Zobacz, jak przygotować jajka faszerowane szynką. Kliknij w galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.
Wyjątkowa przekąska na wielkanocny stół. Zobacz, jak przygotować jajka faszerowane szynką. Kliknij w galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem. Katarzyna Puczyńska
Na Wielkanoc warto sięgnąć po sprawdzone przepisy na jajka faszerowane. To idealna przekąska na święta, którą można zrobić w wielu smakach. Proponuję jajka faszerowane szynką. Są szybkie i proste do przygotowania. Doprawiam je m.in. szczypiorkiem i rzodkiewką. Koniecznie wypróbuj ten niezawodny przepis. Goście będą zachwyceni!

W skrócie:

Pyszne przekąski z jajek sprawdzą się między innymi na śniadanie wielkanocne. Mam dla ciebie szybki do przygotowania przepis na pyszne jajka faszerowane szynką. Dodaję do nich chrupiącą rzodkiewkę, wyrazisty szczypiorek oraz majonez i niewielką ilość ostrej musztardy. Taka przekąska z pewnością posmakuje każdemu i będzie pięknie prezentować się na świątecznym stole.

Zobacz w galerii, jak przygotować jajka faszerowane szynką.

Jajka faszerowane szynką – przepis

czas przygotowania: ok. 10 minut,
duża porcja,
poziom trudności: łatwy.

Składniki:

  • 10 jajek ugotowanych na twardo,
  • 6 plasterków szynki, np. wędzonej,
  • 5 rzodkiewek,
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku,
  • 1 łyżka majonezu,
  • 1 łyżeczka ostrej musztardy,
  • szczypta soli i pieprzu.

Zobacz także: Przepis na jajka w wiosennym sosie. Pyszna i szybka przekąska na Wielkanoc

Jak zrobić jajka faszerowane szynką?

  1. Szynkę pokrój w małą kostkę.
  2. Szczypiorek i rzodkiewkę umyj i drobno posiekaj.
  3. Połącz wszystkie składniki w misce.
  4. Ugotowane na twardo i wystudzone jajka przekrój na pół, małą łyżeczką wyjmij żółtka.
  5. Żółtka pokrój i wymieszaj z szynką, rzodkiewką i szczypiorkiem.
  6. Dopraw nadzienie majonezem, musztardą, solą i pieprzem. Wymieszaj.
  7. Tak przygotowanym farszem nadziewaj połówki jajek.
  8. Całość możesz udekorować szczypiorkiem i rzodkiewką.

Zobacz także inne przepisy ze Strony Kuchni:

Akcesoria, które ułatwią Ci pracę w kuchni

Materiały promocyjne partnera

Ciasto malinowe "Pianka"

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na Twitterze!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na Twiterze!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Materiał oryginalny: Bezkonkurencyjne jajka faszerowane szynką. Przepis na szybką przekąskę na święta wielkanocne. Twoi goście będą zachwyceni - Strona Kuchni

Komentarze 1

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

g
gość
Często taka robię, jest pyszna rzeczywiście,. Do tego jeszcze pasuje zimna Perła.
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski
Dodaj ogłoszenie