Składniki:
- 250 gramów makaronu nitki
- 250 gramów szpinaku
- 200 gramów pieczarek
- 2 ząbki czosnku
- sól i pieprz
- oliwa z oliwek
- 1 szklanka jogurtu naturalnego
Wykonanie:
Pieczarki pokroić w kostkę i smażyć na patelni 10 minut. Następnie dodać zamrożony lub świeży szpinak oraz wyciśnięte ząbki czosnku, sól, pieprz i oliwę, po czym chwilę podsmażać na patelni. Makaron ugotować al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Do szpinaku i pieczarek dodać jogurt i całość doprawić do smaku. Sos połączyć z odcedzonym makaronem.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?