Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Bomby ryżowe z czekoladą

Alicja Kasperska
123rf
Prezentujemy przepis konkursowy na danie z czekoladą. Jego autorem jest Alicja Kasperska.

Składniki:

  • 250g mąki pszennej
  • 150g brązowego cukru
  • 300g białego ryżu
  • 150g słonecznika
  • 120g pestek dyni
  • 2 jajka
  • 100g masła
  • 250g gorzkiej czekolady
  • 200g białej czekolady

Przygotowanie:
Ugotuj ryż. Do miski wsyp mąkę, cukier, masło i zmiksuj. Dodaj jajka, ryż i dalej miksując wsyp słonecznik i pestki dyni. Na końcu dodaj czekoladę i wszystko delikatnie zmiksuj. Gdy wszystkie składniki się połączą, ciasto wstaw do lodówki na 20 minut. Wyłóż blachę pergaminem. Wyjmij masę z lodówki i przełóż na stół. Uformuj 8 kul. Piecz w temperaturze 200 stopni przez 30 minut. Podawaj z roztopioną białą czekoladą.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski