Składniki:
- 250g mąki pszennej
- 150g brązowego cukru
- 300g białego ryżu
- 150g słonecznika
- 120g pestek dyni
- 2 jajka
- 100g masła
- 250g gorzkiej czekolady
- 200g białej czekolady
Przygotowanie:
Ugotuj ryż. Do miski wsyp mąkę, cukier, masło i zmiksuj. Dodaj jajka, ryż i dalej miksując wsyp słonecznik i pestki dyni. Na końcu dodaj czekoladę i wszystko delikatnie zmiksuj. Gdy wszystkie składniki się połączą, ciasto wstaw do lodówki na 20 minut. Wyłóż blachę pergaminem. Wyjmij masę z lodówki i przełóż na stół. Uformuj 8 kul. Piecz w temperaturze 200 stopni przez 30 minut. Podawaj z roztopioną białą czekoladą.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?