Botwinka z tabasco

KS
Botwinka z tabasco
Botwinka z tabasco TABASCO® Brand Pepper Sauce
Lubisz ostre przyprawy? Wybróbuj przepis na botwinkę z tabasco. Jest łatwa w przygotowaniu i piekielnie otra. Pyszna! Sprawdź.

Składniki:

  • 2 pęczki botwiny
  • 1 pęczek młodej włoszczyzny
  • 700 ml bulionu warzywnego
  • 400 g kwaśnej śmietany 18%
  • koper
  • masło
  • jaja przepiórcze
  • sos sojowy
  • sos tabasco
  • pieprz

Przygotowanie:
Warzywa dokładnie umyj pod bieżącą wodą. Pietruszki, selera, pora i marchewki pokrój w brunoise (drobna kostka), podobnie postępuj z łodygami botwinki, natomiast liście pokrój w cienkie paski.

Przesmaż warzywa na maśle, na początku włoszczyznę, dopiero potem dodaj botwinę. Zalej bulionem tak, aby wszystko, co w rondelku, było przykryte płynem. Gotuj do miękkości, po czym dopraw kwaśną śmietaną, sosem sojowym i sosem tabasco. Posyp świeżo siekanym koprem.

Serwuj z jajem przepiórczym ugotowanym na twardo.

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie