Składniki:
8 kromeczek bagietki
160 gramów tuńczyka w oliwie z oliwek
200 gramów mozzarelli
2 dojrzałe pomidory
ząbek czosnku
40 ml oliwy z oliwek
kilka listków rukoli
sól i pieprz
Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl
Przygotowanie:
Pokrój pomidory i mozzarellę w plastry. Odcedź tuńczyka z oliwy i podziel go na kawałki. Podpiecz w piekarniku lub na patelni kromki bagietki. Natrzyj każdą kromkę pieczywa czosnkiem i skrop delikatnie oliwą z oliwek. Na wierzchu ułóż kilka listków rukoli, plaster mozzarelli i pomidora. Przypraw solą i pieprzem. Dopełnij bruschettę tuńczykiem układając jego część na samym wierzchu. Udekoruj listkiem rukoli i podawaj od razu po przygotowaniu.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Dzieje się w Polsce i na świecie – czytaj na i.pl
- Straż Graniczna reaguje na publikację "Gazety Wyborczej". "Niebezpieczna narracja"
- Lista imion zakazanych w Polsce! Urzędnik nie pozwoli ci tak nazwać dziecka!
- Oświadczenie Orlenu ws. rzekomego braku paliwa. Koncern odpowiada na ataki
- Unia szykuje się do wielkiej reformy. „Najgorszy możliwy dla Polski scenariusz”