Bruscheta Caprese z pomidorem i rukolą. Zobacz przepis!

Katarzyna Sklepik
Bruscheta Caprese z pomidorem i rukolą
Bruscheta Caprese z pomidorem i rukolą archiwum
Kanapeczki z tuńczykiem - znakomite na jeden ząb

Składniki:
8 kromeczek bagietki
160 gramów tuńczyka w oliwie z oliwek
200 gramów mozzarelli
2 dojrzałe pomidory
ząbek czosnku
40 ml oliwy z oliwek
kilka listków rukoli
sól i pieprz

Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl

Przygotowanie:
Pokrój pomidory i mozzarellę w plastry. Odcedź tuńczyka z oliwy i podziel go na kawałki. Podpiecz w piekarniku lub na patelni kromki bagietki. Natrzyj każdą kromkę pieczywa czosnkiem i skrop delikatnie oliwą z oliwek. Na wierzchu ułóż kilka listków rukoli, plaster mozzarelli i pomidora. Przypraw solą i pieprzem. Dopełnij bruschettę tuńczykiem układając jego część na samym wierzchu. Udekoruj listkiem rukoli i podawaj od razu po przygotowaniu.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski
Dodaj ogłoszenie