Składniki:
50 g wędzonego filetu z łososia
około 15 zielonych oliwek bez pestek
1 dużą cebulę
1 łyżeczka zielonego marynowanego pieprzu
1 kulka mozzarelli
Sos:
6 łyżek oliwy z oliwek, sok z jednej cytryny, 3 łyżki octu balsamicznego, cukier, sól, pieprz do smaku.
Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl
Przygotowanie:
Filet z łososia zawinąć w arkusz folii spożywczej. Włożyć na około pół godziny do zamrażalnika. Oliwki należy pokroić na połówki. Cebulę obrać i pokroić na plasterki. Łososia po wyjęciu z zamrażalnika pokroić na bardzo cienkie plastry. Następnie posypać oliwkami, cebulą i pieprzem. Ułożyć na talerzu, a na koniec można polać sosem, wymieszanym wcześniej z pokruszoną mozzarellą.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?