Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Carpaccio z łososia

ELKA
Carpaccio z łososia
Carpaccio z łososia pookcook.blogspot.com
Carpaccio z łososia - łatwe do wykonania, ale bardzo efektowne i pyszne.

Składniki:
50 g wędzonego filetu z łososia
około 15 zielonych oliwek bez pestek
1 dużą cebulę
1 łyżeczka zielonego marynowanego pieprzu
1 kulka mozzarelli

Sos:
6 łyżek oliwy z oliwek, sok z jednej cytryny, 3 łyżki octu balsamicznego, cukier, sól, pieprz do smaku.

Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl

Przygotowanie:
Filet z łososia zawinąć w arkusz folii spożywczej. Włożyć na około pół godziny do zamrażalnika. Oliwki należy pokroić na połówki. Cebulę obrać i pokroić na plasterki. Łososia po wyjęciu z zamrażalnika pokroić na bardzo cienkie plastry. Następnie posypać oliwkami, cebulą i pieprzem. Ułożyć na talerzu, a na koniec można polać sosem, wymieszanym wcześniej z pokruszoną mozzarellą.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski