Carpaccio z łososia

ELKA
Carpaccio z łososia
Carpaccio z łososia pookcook.blogspot.com
Carpaccio z łososia - łatwe do wykonania, ale bardzo efektowne i pyszne.

Składniki:
50 g wędzonego filetu z łososia
około 15 zielonych oliwek bez pestek
1 dużą cebulę
1 łyżeczka zielonego marynowanego pieprzu
1 kulka mozzarelli

Sos:
6 łyżek oliwy z oliwek, sok z jednej cytryny, 3 łyżki octu balsamicznego, cukier, sól, pieprz do smaku.

Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl

Przygotowanie:
Filet z łososia zawinąć w arkusz folii spożywczej. Włożyć na około pół godziny do zamrażalnika. Oliwki należy pokroić na połówki. Cebulę obrać i pokroić na plasterki. Łososia po wyjęciu z zamrażalnika pokroić na bardzo cienkie plastry. Następnie posypać oliwkami, cebulą i pieprzem. Ułożyć na talerzu, a na koniec można polać sosem, wymieszanym wcześniej z pokruszoną mozzarellą.

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie