Ok. 50 osób chorych na celiakię lub będących na diecie bezglutenowej, spotkało się w restauracji Bernardino.
Celiakia to choroba autoimmunologiczna, która charakteryzuje się nietolerancją glutenu - białka zawartego w zbożach.
Zebrani rozmawiali o problemach, z jakimi borykają się na co dzień, wymieniali nowymi przepisami, ale także degustowali - oczywiście potrawy bezglutenowe.
Masę radości miały także dzieci, dla których organizatorzy przygotowali masę atrakcji. Kiedy rodzice dyskutowali, najmłodsi oglądali pokazy robotów i występy artystyczne uroczych tancerek-baletnic.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?