Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Chcę wiedzieć, co dostanę na talerzu

Anna Jarmuż
Bary mleczne powinny nadal istnieć. Dla wielu ludzi to jedyne miejsce, gdzie mogą zjeść tani, ciepły posiłek. Skwarkom w pierogach mówię jednak zdecydowane "nie".

Nie mam nic przeciwko mięsu samemu w sobie. Niech jedzą je ci, którzy mają na to ochotę. Zamawiając danie, klient powinien jednak wiedzieć, co dostanie na talerzu. A w tym wypadku te małe skwarki, tak samo jak w przypadku rozliczeń z Izbą Skarbową, robią zasadniczą różnicę.

Czytaj komentowany tekst: Bary mleczne w Poznaniu zostaną zamknięte? Problem w... skwarkach

Mięsa nie jem już od 14 lat. Dlatego w barze mlecznym zamawiam często pierogi z kapustą i grzybami. Zdarza się jednak, że dostaję gratis w postaci skwarków, których nie jadam. O zwrot pieniędzy, w przeciwieństwie do Izby Skarbowej nigdy się nie ubiegam. Zdaniem prowadzących bary mleczne "skarbówka" utrudnia im prowadzenie działalności. A co z klientami, którymi utrudnia się zjedzenie obiadu?

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski