Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Chleb z dyni (gmina Wolsztyn)

red

Składniki:
0,5 kg dyni,
1,5 szklanki mleka,
5 dag drożdży,
1 płaska łyżka soli,
4 szklanki mąki,
2 łyżki cukru

Sposób przygotowania:
Dynię pokroić w kostkę i rozgotować z mlekiem. Lekko ostudzić, następnie dodać sól, cukier i drożdże oraz stopniowo mąkę do odpowiedniej konsystencji. Odstawić do wyrośnięcia. Uformować chleb.

Piec ok. 1 godz. w temperaturze 180 stopni C.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski