Składniki:
5 dużych jabłek
szklanka cukru
3 jajka
2 szklanki mąki
1 łyżeczka sody
1 łyżeczka proszku do pieczenia
3 łyżki oleju
3 łyżki dżemu
3 łyżki kakao
5 dag rodzynków
zapach cytrynowy
Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl
Przygotowanie: Jabłka obrać, pokroić w kostkę, zasypać szklanką cukru, pozostawić na 15 minut. Dodać pozostałe składniki i wszystko wymieszać łyżką na jednolitą masę. Włożyć na posmarowaną i wysypaną tartą bułką blaszkę. Piec około 45 minut w temperaturze 180 stopni C.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?