Głos Wielkopolski

Co na stan zapalny skóry? 10 naturalnych składników kosmetycznych na wypryski, egzemę i zaczerwienienia skóry

Woda różana jest hydrolatem, który powstaje przy destylacji płatów róży, najczęściej w procesie pozyskiwania olejków eterycznych. Jest częstym dodatkiem

Olga Miltsova/123RF

Poprzednie Następne
Przeglądaj również za pomocą strzałek na klawiaturze [2/12] Poprzednie Następne

Woda różana

Woda różana jest hydrolatem, który powstaje przy destylacji płatów róży, najczęściej w procesie pozyskiwania olejków eterycznych. Jest częstym dodatkiem kulinarnym nie tylko w kuchni bliskowschodniej, jednak do zastosowania na skórę nadaje się tylko ta o jakości kosmetycznej. Można stosować ją jako tonik, rozpylać na skórę przed nałożeniem kosmetyków zawierających komponent tłuszczowy, jak również używać jej do przygotowania maseczek – np. z glinki albo alg morskich. Bez trudu można też znaleźć zawierające ją kosmetyki gotowe.

Najnowsze wiadomości

reklama

Polecamy

Wykryliśmy, że nadal blokujesz reklamy...

To dzięki reklamom możemy dostarczyć dla Ciebie wartościowe informacje. Jeśli cenisz naszą pracę, prosimy, odblokuj reklamy na naszej stronie.

Dziękujemy za Twoje wsparcie!

Jasne, chcę odblokować
Przycisk nie działa ?
1.
W prawym górnym rogu przegladarki znajdź i kliknij ikonkę AdBlock. Z otwartego menu wybierz opcję "Wstrzymaj blokowanie na stronach w tej domenie".
krok 1
2.
Pojawi się okienko AdBlock. Przesuń suwak maksymalnie w prawą stronę, a nastepnie kliknij "Wyklucz".
krok 2
3.
Gotowe! Zielona ikonka informuje, że reklamy na stronie zostały odblokowane.
krok 3