Co poznańscy radni mają na wielkanocnym talerzu? [ZDJĘCIA, WIDEO]

KD
Poznańscy radni wspólnie przygotowywali wielkanocne potrawy
Poznańscy radni wspólnie przygotowywali wielkanocne potrawy Paweł Miecznik
Na wspólne gotowanie wielkanocnych potraw dotarli poznańscy radni ze wszystkich klubów. Pod czujnym okiem profesjonalistów z Akademii Kulinarnej Spot to Eat przygotowali świąteczne potrawy. A co znajdzie się na ich wielkanocnych talerzach?

Grzegorz Ganowicz, przewodniczący rady miasta, który w czwartek został zatrudniony do wyrabiania chleba z mąki razowej, masła i maślanki, w domu jest odpowiedzialny za sałatkę warzywną.

- Eksperymentuje przy robieniu sosu. Jest z domieszką jogurtu, jabłek i tabasco - mówi Grzegorz Ganowicz. - Poza tym u nas w domu zawsze jest też drożdżowa, mało słodka baba, którą jem z plastrem wiejskiej szynki i sosem chrzanowym.

W domu Lidii Dudziak wielkanocną specjalność przygotowuje mąż. - Tradycją są zrazy z wołowiny, które przygotowuje mój mąż. To jest jego specjalność i nikogo podczas gotowania do nich nie dopuszcza - opowiada Lidia Dudziak, radna miejska PiS.

Wideo

Komentarze 1

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

c
czytamtytuły
Szczawiowa i kompot z mirabelek (bez cukru rzecz jasna).
Dodaj ogłoszenie