Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Cooking Session: Adam Zastróżny zaskoczy nas gęsiną

Elżbieta Podolska
Adam Zastróżny, szef kuchni Restauracji 3 Kolory
Adam Zastróżny, szef kuchni Restauracji 3 Kolory Kulinarny Poznań
Sobota, Stare Koszary ul. Wojskowa 4 Poznań - to będzie najsmaczniejszy i najbardziej nieprzewidywalny adres w Polsce. Tego dnia odbędzie się bowiem pierwsze Cooking Session. Siedmiu szefów kuchni, lokalne produkty i smakosze, którzy ocenią to, co przygotują. Kucharze będą mieli okazję wykazać się kreatywnością, bowiem mogą ugotować, jak twierdzi Hubert Gonera, organizator imprezy, co im w duszach gra.

ZOBACZ TEŻ: Zdobywcy Kulinarnego Pucharu Polski staną do pojedynku na smaki

Adam Zastróżny, szef kuchni restauracji 3 Kolory przygotuje jeden z najbardziej rozpoznawalnych wielkopolskich przysmaków – smakowitą gęsinę z sezonowymi grzybami, dynią, gruszką i czerwoną kapustą. Dodatkowo na stoisku 3 Kolorów będzie można degustować przysmaków z Kolekcji Smaków ABC Kuchni.

Impreza pod nazwą Poznań–Wielkopolska Cooking Session jest pierwszym wydarzeniem w projekcie Kolej na Wielkopolskie Smaki, promującym jakościowe kulinaria w Poznaniu i Wielkopolsce. Impreza jest dostępna dla każdego, wystarczy nabyć bilet, który w przedsprzedaży kosztuje 20 złotych (www.kulinarnypoznan.pl/cookingsession), a w dniu imprezy będzie kosztował 30 zł. W ramach biletu mamy zagwarantowane skosztowanie dwóch wybranych dań przygotowanych przez autorskie restauracje.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski