Cooking Session: Adam Zastróżny zaskoczy nas gęsiną

Elżbieta Podolska
Adam Zastróżny, szef kuchni Restauracji 3 Kolory
Adam Zastróżny, szef kuchni Restauracji 3 Kolory Kulinarny Poznań
Sobota, Stare Koszary ul. Wojskowa 4 Poznań - to będzie najsmaczniejszy i najbardziej nieprzewidywalny adres w Polsce. Tego dnia odbędzie się bowiem pierwsze Cooking Session. Siedmiu szefów kuchni, lokalne produkty i smakosze, którzy ocenią to, co przygotują. Kucharze będą mieli okazję wykazać się kreatywnością, bowiem mogą ugotować, jak twierdzi Hubert Gonera, organizator imprezy, co im w duszach gra.

ZOBACZ TEŻ: Zdobywcy Kulinarnego Pucharu Polski staną do pojedynku na smaki

Adam Zastróżny, szef kuchni restauracji 3 Kolory przygotuje jeden z najbardziej rozpoznawalnych wielkopolskich przysmaków – smakowitą gęsinę z sezonowymi grzybami, dynią, gruszką i czerwoną kapustą. Dodatkowo na stoisku 3 Kolorów będzie można degustować przysmaków z Kolekcji Smaków ABC Kuchni.

Impreza pod nazwą Poznań–Wielkopolska Cooking Session jest pierwszym wydarzeniem w projekcie Kolej na Wielkopolskie Smaki, promującym jakościowe kulinaria w Poznaniu i Wielkopolsce. Impreza jest dostępna dla każdego, wystarczy nabyć bilet, który w przedsprzedaży kosztuje 20 złotych (www.kulinarnypoznan.pl/cookingsession), a w dniu imprezy będzie kosztował 30 zł. W ramach biletu mamy zagwarantowane skosztowanie dwóch wybranych dań przygotowanych przez autorskie restauracje.

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie