ZOBACZ TEŻ: Adam Zastróżny zaskoczy nas gęsiną
Od godz. 13 do 17 plac w Starych Koszarach zmieni się w wielką kuchnię. Rozpocznie się wielka batalia o podniebienia i głosy poznaniaków, bo to właśnie oni zdecydują, która dostanie miano tej najsmaczniejszej. Każdy z siedmiu szefów kuchni przygotowuje inną potrawę i to spoza karty. To będzie jedyna okazja, żeby jej spróbować.
Michał Stężelski i Tomasz Fiedorowicz z Le Palais du Jardin słyną ze wspaniałej dziczyzny. Nie inaczej będzie tym razem – szefowie przygotują bowiem dla Was wyjątkowy mariaż Wielkopolski i Francji, tworząc kreacje z regionalnej polędwicy z sarny z dodatkiem sezonowych warzyw i świeżych ziół.
- Wielkopolska słynie z najlepszych produktów rolnych i najzdolniejszych kucharzy. Agencja Rynku Rolnego, jako podmiot wspierający jakościowych producentów zawsze będzie to podkreślać. Po raz kolejny wspieramy jakościowe wydarzenia kulinarne podkreślając, że smakowitość potraw bierze się z jakościowych składników – mówi Andrzej Bobrowski, dyrektor oddziału poznańskiego Agencji Rynku Rolnego.
Impreza jest dostępna dla każdego, wystarczy nabyć bilet, który w przedsprzedaży kosztuje symboliczne 20 złotych (www.kulinarnypoznan.pl/cookingsession), a w dniu imprezy będzie kosztował 30 zł. W ramach biletu mamy zagwarantowane skosztowanie dwóch wybranych dań przygotowanych przez autorskie restauracje.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?