3 z 6
Poprzednie
Następne
Czas na grilla. TOP 5 potraw na grilla, które zaskoczą twoich gości [PRZEPISY]
Grillowane bakłażany z sosem pomidorowym i chrupiącą mieszanką orzechów
Składniki:
2 duże bakłażany
4 pomidory
50 g startego parmezanu
100 g Mieszanki orzechów Bakalland
75 g Pistacji prażonych w piecu Bakalland
Świeża bazylia
1 ząbek czosnku
sól i pieprz do smaku
Wykonanie
Bakłażany dokładnie myjemy i kroimy na pół, delikatnie wydrążamy z nich środek. Na patelni podsmażamy pomidory z czosnkiem i wydrążonego bakłażana, aż do uzyskania jednolitej masy. Orzechy siekamy. Gotową masą wykładamy bakłażany i grillujemy przez ok. 40 minut, najlepiej pod przykrytym grillem. Kiedy bakłażany będą odpowiednio miękkie całość posypujemy startym parmezanem i orzechami oraz posiekanymi listkami bazylii.