Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
3 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Grillowane bakłażany z sosem pomidorowym i chrupiącą...
fot. materiały prasowe

Czas na grilla. TOP 5 potraw na grilla, które zaskoczą twoich gości [PRZEPISY]

Grillowane bakłażany z sosem pomidorowym i chrupiącą mieszanką orzechów

Składniki:
2 duże bakłażany
4 pomidory
50 g startego parmezanu
100 g Mieszanki orzechów Bakalland
75 g Pistacji prażonych w piecu Bakalland
Świeża bazylia
1 ząbek czosnku
sól i pieprz do smaku

Wykonanie
Bakłażany dokładnie myjemy i kroimy na pół, delikatnie wydrążamy z nich środek. Na patelni podsmażamy pomidory z czosnkiem i wydrążonego bakłażana, aż do uzyskania jednolitej masy. Orzechy siekamy. Gotową masą wykładamy bakłażany i grillujemy przez ok. 40 minut, najlepiej pod przykrytym grillem. Kiedy bakłażany będą odpowiednio miękkie całość posypujemy startym parmezanem i orzechami oraz posiekanymi listkami bazylii.

Zobacz również

Policyjny pościg w Szczecinie. Samochód nie zatrzymał się do kontroli

Policyjny pościg w Szczecinie. Samochód nie zatrzymał się do kontroli

Nad Jeziorem Sławskim tłoczno jak latem! Są już nawet amatorzy kąpieli

Nad Jeziorem Sławskim tłoczno jak latem! Są już nawet amatorzy kąpieli

Polecamy

Atak nożem na rynku w Wolbromiu. Wysłano śmigłowiec

Atak nożem na rynku w Wolbromiu. Wysłano śmigłowiec

Festiwal Muzyki Filmowej. Wiadomo, kto pojawi się w miasteczku festiwalowym

Festiwal Muzyki Filmowej. Wiadomo, kto pojawi się w miasteczku festiwalowym

Tomasz Jasik: Kibice nas ponieśli. Jan Urban: Słusznie zostaliśmy pokonani wysoko

Tomasz Jasik: Kibice nas ponieśli. Jan Urban: Słusznie zostaliśmy pokonani wysoko