4 z 6
Poprzednie
Następne
Czas na grilla. TOP 5 potraw na grilla, które zaskoczą twoich gości [PRZEPISY]
Grillowane krewetki z sosem
Składniki:
około 20 krewetek
2 limonki
60 g Złotych owoców (miechunki peruwiańskiej) Bakalland
2 łyżki oliwy
2 łyżki sosu teryaki
1 ząbek czosnku
pęczek świeżej kolendry
sól i pieprz do smaku
Wykonanie:
Do większego naczynia wlewamy oliwę i sok z limonki oraz posiekany czosnek. Następnie dodajemy Złote owoce, sól i pieprz do smaku, sos teryaki i posiekaną kolendrę. Odstawiamy na ok. 30 minut, po tym czasie delikatnie blendujemy. Do gotowej marynaty dodajemy krewetki i odstawiamy na kilka godzin. Następnie krewetki nadziewamy na drewniane patyczki i grillujemy przez ok. 5 minut. Gotowe możemy dodatkowo skropić sokiem z limonki.