Czekoladowa sakwa z owocami
SKŁADNIKI:
- Tabliczka gorzkiej czekolady
- Ulubione owoce
- Śmietana 36%
- Białko jajka
- Laska wanilii
- Cukier
Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl
Sposób przygotowania:
Mus waniliowy: ubijamy na sztywno śmietanę, dodając ziarenka z wnętrza laski waniliowej.
Ubijamy białko i dodajemy do śmietany. Dodajemy cukier do smaku.
Gorzką czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej do postaci płynnej.
Smarujemy cienką warstwę czekolady na folii.
Gdy czekolada zacznie tężeć, na środek wykładamy mus waniliowy z owocami i składamy na kształt sakwy zduszając boki czekolady.
Sakwę odstawiamy do lodówki, aż do momentu kiedy czekolada całkiem stwardnieje
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?