Składniki:
- 1 szklanka mąki
- 1 szklanka cukru
- 5 jajek
- 50-7- gram maku
- 3 łyżki kakao
- 2 jabłka
Sposób przygotowania:
Oddzielone od żółtek białka zbijamy blenderem do białej masy. Nie przestawiając zbijać stopniowo dodajemy cukier, mąkę i na sam koniec żółtka.
Otrzymaną masę dzielimy na dwie równe części. Do jednej dodajemy kakao do drugiej mak. Obieramy jabłka i kroimy w średnią kostkę.
Wyścielamy wysoką formę papierem do pieczenia i wykładamy jabłka. Dalej zalewamy najpierw masę makową a potem masę kakaową. Wstawiamy ciasto do piekarnika i pieczemy około 45-60 minut przy 180 stopni.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?