Inflacja nie sprawiła, że zrezygnowaliśmy z zamawianego jedzenia. Kupujemy na mieście rzadziej, ale oczekujemy wyższej jakości. Taki trend utrzymuje się już od jakiegoś czasu. Co więcej, przez pandemie nauczyliśmy się celebrować czas spędzany w domu, dlatego częściej zamawiamy jedzenie na wynos.
Co Poznaniacy zamawiają najchętniej?
- Doświadczamy i próbujemy, chcemy poznawać nowe smaki i niestandardowe kuchnie. Jestem sushi-masterem od kilkunastu lat i widzę, jak ewoluuje rynek gastronomiczny. Poznaniacy naprawdę lubią sushi, chcą je jeść i odkrywać nowe połączenia smakowe zamknięte w rolkach. Stąd w końcu postanowiłem otworzyć własny lokal sushi i dzielić się tym, czym się pasjonuję - czyli kuchnią japońską - mówi Bartosz Kozanecki, właściciel Rolujto by Rolka Sushi. Lokal otworzył się w marcu 2020 roku w formie sushi take away, czyli zamówień na wynos. Mimo pandemii, bardzo szybko się rozwinął i zyskał stałych klientów. - Wszystko dlatego, że Poznaniacy są już znudzeni kuchnią włoską, polskimi specjałami, pizzą i kebabem. Sushi zamawiane jest bardzo chętnie i ta tendencja nadal się utrzymuje - tłumaczy Bartosz Kozanecki.
Rolujto by Rolka Sushi wyróżnia się na mapie poznańskich restauracji sushi nie tylko przez model - sushi na wynos. - W naszym menu znajdziesz rolki, z których samemu możesz skomponować swój własny, ulubiony zestaw. Dzięki temu to wszystko, co wybierasz, to po prostu Twoje ulubione jedzenie - mówi Bartosz Kozanecki. Taki model doceniają mieszkańcy Poznania, udowadniając to w Plebiscycie Głosu Wielkopolskiego “Sushi Roku 2022”, w którym Rolujto by Rolka Sushi pojawiło się na podium.
Sushi-sukces w biznesie
Poznaniacy tak rozkochali się w japońskiej kuchni, że lokal Rolujto by Rolka Sushi szybko otworzył drugą placówkę. Marka rozwija się cały czas - Proponujemy współpracę na zasadach franczyzy dla wszystkich tych, którzy chcą wejść w sprawdzony model biznesowy - tłumaczy szef Rolujto by Rolka Sushi. Nie musisz być doświadczonym sushi masterem, ponieważ Rolujto ma również misję szerzenia kultury japońskiej wśród Poznaniaków. - Chcemy, by coraz więcej osób poznało tę kuchnię i jej smaki. Nie kojarzyło sushi tylko z surową rybą, a z bogactwem tekstur, kolorów, sposobów przyrządzenia. Dlatego osobom, które podejmują z nami współpracę, oferujemy pakiet szkoleń, dzięki którym będą mogli sami komponować wspaniałe japońskie przysmaki - tłumaczy Bartosz Kozanecki.
Chcesz dowiedzieć się więcej na temat rozwoju własnego biznesu sushi? Skontaktuj się z nami przez social media Rolujto by Rolka Sushi lub pod adresem [email protected]
Zamówienie zrobisz przez: https://sushi.rolujto.pl/
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?