Danie z grilla: Stek z polędwiczki wieprzowej z sosem chrzanowym [PRZEPIS]
Składniki:
- 600 g polędwiczki wieprzowej
Marynata:
- 100 ml oleju
- 2 łyżki sosu sojowego
- 100 ml piwa
- 1 łyżeczka papryki mielonej słodkiej
- sok z ½ cytryny
- 2 ząbki czosnku
- sól, pieprz do smaku
- sos chrzanowy
ZOBACZ: Przepisy na grilla: Mięsa, ryby, warzywa, przekąski. Sprawdź!
Sposób przygotowania:
Z polędwiczki wieprzowej usunąć błonę, przeciąć na cztery części i uformować steki lekko rozbijając je dłonią w poprzek włókien.
Ząbki czosnku wycisnąć przez praskę.
Wszystkie składniki na marynatę dokładnie wymieszać, wysmarować nią steki i wstawić do lodówki na 2-3 godziny.
Następnie grillować na rozgrzanym ruszcie po ok. 5 min z każdej strony. Podawać z sosem chrzanowym.
POLECAMY:
Kryminalna Wielkopolska
Wszystko o Lechu Poznań [NEWSY, TRANSFERY]
Strona Kobiet [ZDJĘCIA]
Strefa biznesu
Agroturystyka w Wielkopolsce
Quizy - Sprawdź się!
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?