MKTG SR - pasek na kartach artykułów
4 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Maliny są źródłem kwasu salicylowego, czyli substancji...
fot. Srdjanns74/Getty Images

Dlaczego warto jeść maliny? To świetny przysmak dla osób na diecie i cukrzyków. Włącz maliny do menu, a twój organizm Ci za to podziękuje

Łagodzą objawy przeziębienia i grypy

Maliny są źródłem kwasu salicylowego, czyli substancji obecnych w popularnej aspirynie i lekach przeciwgrypowych. Owoce te działają napotnie, dzięki czemu spożywanie surowych lub suszonych malin może w naturalny sposób obniżać gorączkę. Natomiast duża zawartość witaminy C sprawia, że regularne sięganie po maliny wzmacnia układ immunologiczny i zmniejsza podatność organizmu na infekcje.

Zobacz również

Piątkowski może zostać w La Liga. Media: Polak wzbudził zainteresowanie

Piątkowski może zostać w La Liga. Media: Polak wzbudził zainteresowanie

8. Dni Odry we Wrocławiu to mnóstwo atrakcji dla mieszkańców oraz turystów

8. Dni Odry we Wrocławiu to mnóstwo atrakcji dla mieszkańców oraz turystów

Polecamy

Wypadek z udziałem motocyklisty pod Poznaniem. Kierowca trafił do szpitala

Wypadek z udziałem motocyklisty pod Poznaniem. Kierowca trafił do szpitala

5 powodów, dla których warto odwiedzić Bułgarię

5 powodów, dla których warto odwiedzić Bułgarię

Zaplanuj prace w ogrodzie na czerwiec. Skorzystaj z kalendarza księżycowego

Zaplanuj prace w ogrodzie na czerwiec. Skorzystaj z kalendarza księżycowego