Domowy imbir marynowany

Anastazja Bezduszna
Andrzej Szozda
Tym, kto często używa imbir w kuchni podpowiadamy jak samodzielnie zamarynować kilka słoików na zapas.

Składniki:

  • 100-120 g świeżego imbiru w kawałku,
  • 1 szklanka wrzącej wody,
  • pół szklanki octu ryżowego,
  • 2 łyżki cukru,
  • pół łyżeczki soli

Sposób przygotowania:
Imbir kroimy poprzecznie w cieniutkie plasterki. W miseczce zalewamy pokrojony imbir wrzącą wodą i odstawiamy na pół godziny. Oddzielnie mieszamy ocet, sól i cukier, aż się rozpuszczą (mieszankę można podgrzać). Imbir wkładamy do słoika i zalewamy octową zaprawą. Zakręcamy i odstawiamy na godzinę. Po wystygnięciu wstawiamy słoik na kilka dni do lodówki.

Flesz: Wegańskie ubrania. Made in Poland

Wideo

Rozpowszechnianie niniejszego artykułu możliwe jest tylko i wyłącznie zgodnie z postanowieniami „Regulaminu korzystania z artykułów prasowych”i po wcześniejszym uiszczeniu należności, zgodnie z cennikiem.

Komentarze

Ta strona jest chroniona przez reCAPTCHA i obowiązują na niej polityka prywatności oraz warunki korzystania z usługi firmy Google. Dodając komentarz, akceptujesz regulamin oraz Politykę Prywatności.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie

Wykryliśmy, że nadal blokujesz reklamy...

To dzięki reklamom możemy dostarczyć dla Ciebie wartościowe informacje. Jeśli cenisz naszą pracę, prosimy, odblokuj reklamy na naszej stronie.

Dziękujemy za Twoje wsparcie!

Jasne, chcę odblokować
Przycisk nie działa ?
1.
W prawym górnym rogu przegladarki znajdź i kliknij ikonkę AdBlock. Z otwartego menu wybierz opcję "Wstrzymaj blokowanie na stronach w tej domenie".
krok 1
2.
Pojawi się okienko AdBlock. Przesuń suwak maksymalnie w prawą stronę, a nastepnie kliknij "Wyklucz".
krok 2
3.
Gotowe! Zielona ikonka informuje, że reklamy na stronie zostały odblokowane.
krok 3