Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Drobiowe kieszonki nadziewane serem i pieczarkami

Elżbieta Podolska
Kulinarne wariacje z pieczarką - czyli co zrobić z naszym ulubionym grzybem

Składniki:

  • dwie piersi z kurczaka
  • około 400 g surowych pieczarek
  • dwie cebule
  • ok. 100 g startego sera żółtego
  • do panierowania: jajko, bułka tarta
  • sól, pieprz

Przygotowanie:
Ostrym nożem wyciąć w piersi "kieszonkę" na farsz. Pieczarki oczyścić, osuszyć, pokroić. Cebulę posiekać. Podsmażyć z pieczarkami.

Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl

Wystudzone pieczarki wymieszać z tartym serem. Nadziewać kieszonki. Opanierować dokładnie, bo inaczej nadzienie może się wydostać z kieszonki. Smażymy na patelni z obu stron.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski