Składniki:
- dwie piersi z kurczaka
- około 400 g surowych pieczarek
- dwie cebule
- ok. 100 g startego sera żółtego
- do panierowania: jajko, bułka tarta
- sól, pieprz
Przygotowanie:
Ostrym nożem wyciąć w piersi "kieszonkę" na farsz. Pieczarki oczyścić, osuszyć, pokroić. Cebulę posiekać. Podsmażyć z pieczarkami.
Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl
Wystudzone pieczarki wymieszać z tartym serem. Nadziewać kieszonki. Opanierować dokładnie, bo inaczej nadzienie może się wydostać z kieszonki. Smażymy na patelni z obu stron.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?