Organizatorzy festiwalu zaprosili bowiem do udziału w ten ostatni dzień wszystkich tych, którzy przygotowują przez cały rok różne imprezy kulinarne w Poznaniu. Stąd obecność producentów z Tygla, czy jednodniowych restauratorów.
Zobacz też:
Festiwal Dobrego Smaku w Poznaniu. Warto pójść? [ZDJĘCIA]
Stolica Wielkopolski po prostu dobrym smakiem stoi i koniecznie trzeba się wybrać, żeby jeszcze nieco posmakować i dowiedzieć się np. na temat świni złotnickiej. Czekają także stoiska z produktami, ale też chętni mogą zajrzeć i posłuchać o pierekaczewniku i Kampanii Trzech Smaków. Przygotowano także specjalne zajęcia dla dzieci.
Program ostatniego dnia Ogólnopolskiego Festiwalu Dobrego Smaku
- godz. 12.30 Zagadkowe Laboratoria Smaku dla Dzieci – Wymyślanki, REforma Studio
- godz. 13, 15, 17 Warsztaty rękodzieła artystycznego, STREFA SMAKU WIELKOPOLSKI k. Odwachu
- godz. 12 Laboratorium Smaku – Świnia Złotnicka i wędliny długo dojrzewające. Jacek Nowicki i Prof. Janusz Buczyński – pokaz rozbioru, wykład, degustacja, zaprasza Agencja Rynku Rolnego, Museum Cafe
- godz. 13-17 Warsztaty z wypieku chleba, dla najmłodszych, STREFA SMAKU WIELKOPOLSKI k. Odwachu
- godz. 14 - Japońskie Słodycze, spotkanie autorskie z Magdaleną Tomaszewską-Bolałek, Museum Cafe
- Wieprzowina PQS – prezentacje i degustacje na stoisku PQS (okolice ul. Wronieckiej)
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?