18+

Treść tylko dla pełnoletnich

Kolejna strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich. Jeśli chcesz do niej dotrzeć, wybierz niżej odpowiedni przycisk!

Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Fusilli ze szparagami

Katarzyna Sklepik
Fotolia.pl
Trochę lata w chłodny dzień? Nic prostszego. Wystarczy, że na drugie śniadanie w pracy zjemy pyszną i pożywną sałatkę „Fusilli ze szparagami”.

Składniki:

  • makaron świderki (250 g)
  • zielone szparagi
  • 4 plastry szynki parmeńskiej
  • ser do posypania
  • 1 łyżka oliwa z oliwek
  • pół łyżki octu balsamiczny
  • pół łyżeczki soku z cytryny
  • sól
  • pieprz

Wykonanie:
W pierwszej kolejności gotujemy al dente makaron świderki. Szparagi należy delikatnie podgotować na parze, a szynkę pokroić na drobne kawałki i podsmażyć na patelni. Makaron łączymy razem ze szparagami oraz szynką. Na zakończenie musimy wymieszać ocet balsamiczny, oliwę i sok z cytryny, doprawiamy solą, pieprzem i polewamy przygotowanym sosem. Na gotowe danie sypiemy starty ser i gotowe.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski