Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

GIS ostrzega: Kiełbasa wiejska pieczona nie nadaje się do spożycia! Producent wycofuje partię ze sprzedaży

P.A.
W kiełbasie wiejskiej pieczonej wyprodukowanej przez Zakład Mięsny CHABURA wykryto przekroczenie norm stężenia benzo(a)pirenu oraz sumy 4 wielopierścieniowych węglowodorów aromatycznych. Produktu o numerze partii 406922 nie należy spożywać.Zobacz zdjęcie produktu --->
W kiełbasie wiejskiej pieczonej wyprodukowanej przez Zakład Mięsny CHABURA wykryto przekroczenie norm stężenia benzo(a)pirenu oraz sumy 4 wielopierścieniowych węglowodorów aromatycznych. Produktu o numerze partii 406922 nie należy spożywać.Zobacz zdjęcie produktu --->Pixabay/zdjęcie ilustracyjne
W kiełbasie wiejskiej pieczonej wyprodukowanej przez Zakład Mięsny CHABURA wykryto przekroczenie norm stężenia benzo(a)pirenu oraz sumy 4 wielopierścieniowych węglowodorów aromatycznych. Produktu nie należy spożywać!

W próbkach produktu badanego przez Państwową Inspekcję Sanitarną stwierdzono przekroczenie najwyższego dopuszczalnego poziomu benzo(a)pirenu oraz sumy 4 wielopierścieniowych węglowodorów aromatycznych.

Produkt nie nadaje się do spożycia i jest przez producenta wycofywany ze sprzedaży. Sprawą zajmuje się Powiatowy Lekarz Weterynarii w Brzesku.

Dane wycofanego produktu

Produkt – Kiełbasa wiejska pieczona
Numer partii: 406922
Data minimalnej trwałości: 20.04.2022
Producent – Zakład Mięsny CHABURA Sp. z o.o. Sp. K., Rylowa 2, 32-820 Szczurowa

Nie należy spożywać wskazanej w komunikacie partii produktu.

Zobacz też:

Choć najczęściej zjadamy takie z pieczarkami, serami czy warzywami, to w stolicy Wielkopolski nie brakuje lokali serwujących bardziej nietypowe połączenia smakowe. Chrzan, rodzynki, frytki i chipsy... Z czym jeszcze zjemy pizze w Poznaniu? Sprawdź naszą galerię z pizzami o najciekawszych dodatkach!Sprawdź najbardziej nietypowe pizze w Poznaniu --->

Z chrzanem, chipsami i rodzynkami? Oto najdziwniejsze pizze,...

Kuchnia wielkopolska rozwinęła się z kilku równorzędnych tradycji. Przede wszystkim czerpała smaki z kuchni wielkopolskiego dworu, charakteryzującej się celebracją posiłków i obfitością zwierzyny i ryb, ale również z kuchni mieszczańskiej, ściśle trzymającej się przekazywanych z pokolenia na pokolenia przepisów na ciasta, mięsa itp. Ponadto wykorzystuje także kulturę kuchni chłopskiej, która, choć skromniejsza, cieszyła się dużą rozmaitością potraw. Ważny wpływ mieli też ludzie, którzy przywędrowali w okolice Poznania po II wojnie światowej ze Lwowa, Wilna, Podola, Wołynia czy Polesia, przynoszący ze sobą swoje miejscowe zwyczaje kulinarne. Nie można jednak zapominać również o współczesności i smakach aktualnie przywożonych do Polski z całego świata.Sprawdź restauracje związane z kulturą regionu --->

Najlepsze smaki powiatu poznańskiego! Sprawdź restauracje zw...

od 7 lat
Wideo

21 kwietnia II tura wyborów. Ciekawe pojedynki

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski