Główny Inspektorat Sanitarny: w sezamie firmy Kresto wykryto bakterie salmonelli

Bartosz Kijeski
Bartosz Kijeski
Produkt Kresto o nr partii L 210791V858 z wykrytą salmonellą
Produkt Kresto o nr partii L 210791V858 z wykrytą salmonellą Główny Inspektorat Sanitarny
Główny Inspektorat Sanitarny informuje o wykryciu bakterii salmonelli w jednej z partii sezamu Kresto. Produkt ten dostępny jest w wielu sklepach spożywczych. Inspektorat przestrzega, że nie należy spożywać tego sezamu z określoną serią, a także można zwrócić ten produkt do sklepu.

Na stronie Głównego Inspektoratu Sanitarnego pojawiło się ostrzeżenie przed kupnem jednej z partii sezamu firmy Kresto.

- Obecność bakterii Salmonella wykryto w trakcie badań urzędowych w 1 z 5 badanych próbek. Spożycie produktu zanieczyszczonego pałeczkami Salmonella wiąże się z ryzykiem zatrucia pokarmowego. - możemy przeczytać na stronie Głównego Inspektoratu Sanitarnego

Szczegóły dotyczące produktu:

Produkt - KRESTO SEZAM, 500 g
Producent - VOG Polska Sp. z o.o., ul. Przemysłowa 8, 96-100 Skierniewice
Kraj pochodzenia: SOMALIA
Numer partii - L 210791V858
Najlepiej spożyć przed - 30.09.2022

Państwowa Inspekcja Sanitarna poinformowała już producenta o negatywnych wynikach badań przedmiotowego produktu oraz zobowiązała firmę do podjęcia działań zgodnie z procedurą postępowania z wyrobem niezgodnym z wymaganiami.

Południowokoreańska oferta budowy elektrowni jądrowych.

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie