Gnocchi

Agnieszka Ciborek
Gnocchi
Gnocchi Agnieszka Ciborek
Udostępnij:
Prezentujemy przepis na gnocchi. Jego autorem jest Agnieszka Ciborek.

Gnocchi

Składniki:

  • 1 kg ziemniaków
  • ok. 300g mąki
  • sól
  • olej
  • starta gałka muszkatołowa

Sposób przyrządzenia:
Ziemniaki gotujemy, solimy i przepuszczamy przez praskę tak, aby nie zostały grudki. Doprawiamy do smaku gałką muszkatołową i dodajemy stopniowo mąkę. Wyrabiamy ciasto i kulamy male kulki, posypujemy je mąką. W jednej ręce trzymamy widelec, a w drugiej ziemniaczana kulkę i kulamy nią po widelcu lekko dociskając tak aby pojawił nam się wzorek. Tak oto gotowe gnocchi gotujemy w osolonym wrzątku z odrobina oleju, wyławiamy 2 minuty po wypłynięciu.

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie