Kaczka confit, policzki wołowe przygotowane metodą sous vide - to gratka dla poznańskich szefów kuchni. 30 marca postanowili podjąć wyzwanie i gotować tylko na żywym ogniu. Bez piekarników konwencyjnych i cyrkulatora do sous vide, a nawet bez prądu przyrządzili wyśmienitą kolację z tego, co daje nam ziemia.
Na oczach gości w sobotę w ramach akcji "Godzina dla Ziemi" w Concordii Taste kolację przygotowali - Patryk Dziamski (Aroma), Ernest Jagodziński (Autentyk), Dawid Łagowski (Pałac Mierzęcin), Tomasz Olewski (Concordia Taste), Dominik Narloch (Cucina 88), Jakub Kasprzak (Lumière), Michał Ratajczak (JE SUS), Marcin Popielarz (Biały Królik) i Rafał Niewiarowski (Dym Na Wodzie Ustka).
Zobacz, jakie dania w przyrządzili na ogniu bez użycia sprzętu elektronicznego:
Partnerami kolacji byli Gault&Millau Polska, Chefs Culinar Polska, Poznańska Gastronomia, Tom-Gast, WIEJSKI STÓŁ - dr Maryniak, DOM Bliskowice, Koppert Cress, Frant, BRIKS_Architekci, Bukat.
Zobacz też:
Godzina dla Ziemi - zobacz wideo:
POLECAMY:
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?