Grzyby marynowane, grzyby suszone. PRZEPISY na dania z grzybami

KQ
Składniki:[lista][*]250 g kurek,  [*]1 cebula, [*]2 łyżki masła, [*]1 szklanka śmietany 30 %, [*]pieprz kolorowy do smaku, [*]1 łyżka posiekanej natki pietruszki [/lista]Sposób  przygotowania: Kurki dokładnie oczyszczamy, myjemy i odsączamy z wody. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Szklimy ją na maśle. Do cebuli dodajemy kurki i smażymy razem około 5 minut. Dodajemy śmietanę. Cały czas mieszając gotujemy na małym ogniu. Doprawiamy solą i pieprzem i dusimy jeszcze kilka minut aż się zgęstnieje. Przed podaniem do sosu dodajemy natkę pietruszki. Sos dobrze smakuje z makaronem i kurczakiem.
Składniki:[lista][*]250 g kurek, [*]1 cebula, [*]2 łyżki masła, [*]1 szklanka śmietany 30 %, [*]pieprz kolorowy do smaku, [*]1 łyżka posiekanej natki pietruszki [/lista]Sposób przygotowania: Kurki dokładnie oczyszczamy, myjemy i odsączamy z wody. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Szklimy ją na maśle. Do cebuli dodajemy kurki i smażymy razem około 5 minut. Dodajemy śmietanę. Cały czas mieszając gotujemy na małym ogniu. Doprawiamy solą i pieprzem i dusimy jeszcze kilka minut aż się zgęstnieje. Przed podaniem do sosu dodajemy natkę pietruszki. Sos dobrze smakuje z makaronem i kurczakiem. 123rf
Udostępnij:
Zebrałeś dużo grzybów i nie wiesz do czego je wykorzystać? Grzyby marynowane, grzyby suszone, sos z grzybów - sprawdź przepisy na dania z grzybami!

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie