6 z 11
Poprzednie
Następne
Grzyby marynowane, grzyby suszone. PRZEPISY na dania z grzybami
Sos z kurek
Składniki:
[lista]
[*]250 g kurek,
[*]1 cebula,
[*]2 łyżki masła,
[*]1 szklanka śmietany 30 %,
[*]pieprz kolorowy do smaku,
[*]1 łyżka posiekanej natki pietruszki
[/lista]
Sposób przygotowania:
Kurki dokładnie oczyszczamy, myjemy i odsączamy z wody. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Szklimy ją na maśle. Do cebuli dodajemy kurki i smażymy razem około 5 minut. Dodajemy śmietanę. Cały czas mieszając gotujemy na małym ogniu. Doprawiamy solą i pieprzem i dusimy jeszcze kilka minut aż się zgęstnieje. Przed podaniem do sosu dodajemy natkę pietruszki. Sos dobrze smakuje z makaronem i kurczakiem.
Przejdź dalej --->