Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
4 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Do suszenia najlepiej nadają się borowiki, podgrzybki i...
fot. Piotr Krzyżanowski

Grzyby marynowane, grzyby suszone. PRZEPISY na dania z grzybami

Jak suszyć grzyby?

Do suszenia najlepiej nadają się borowiki, podgrzybki i koźlarze.

Grzyby można suszyć na słońcu, nad grzejnikiem/kuchenką lub w piekarniku.

Aby ususzyć grzyby na słońcu lub nad kuchenką trzeba je dokładnie oczyścić, pokroić i nawlec na nitkę za pomocą igły. Susząc na słońcu można rozłożyć grzyby na sicie.

Suszenie w piekarniku
Ustaw piekarnik na 40 stopni Celsjusza z termoobiegiem. Drzwi piekarnika zostaw uchylone. Grzyby rozłóż na ruszcie i co jakiś czas je przekręcaj. Pod rusztem rozłóż blachę, by suszone grzyby mogły na nią spadać. Suszenie grzybów w piekarniku może potrwać kilka godzin.

Przejdź dalej --->

Zobacz również

Lubaczów wygrał w Głogowie i wskakuje na fotel lidera

Lubaczów wygrał w Głogowie i wskakuje na fotel lidera

Wycince drzew przy Parku Śląskim sprzeciwiła się również chorzowska prokuratura

Wycince drzew przy Parku Śląskim sprzeciwiła się również chorzowska prokuratura

Polecamy

Nosić czy nie nosić wkładek higienicznych? Ginekolożka rozwiewa wątpliwości

Nosić czy nie nosić wkładek higienicznych? Ginekolożka rozwiewa wątpliwości

Uważaj na tego wołowego tatara! Jego zjedzenie może doprowadzić do krwawej biegunki

Uważaj na tego wołowego tatara! Jego zjedzenie może doprowadzić do krwawej biegunki

Zuchwała kradzież Wielkopolsce. Włamali się do domu. Straty to ponad 240 tys. zł!

Zuchwała kradzież Wielkopolsce. Włamali się do domu. Straty to ponad 240 tys. zł!