Składniki:
- ćwiartka kurczaka,
- 300 g chorizo (tradycyjnej kiełbasy hiszpańskiej),
- 300 g kaszy jęczmiennej,
- 3 ząbki czosnku,
- kilka cebulek,
- natka pietruszki,
- pół łyżeczki szafranu,
- łyżeczka papryki wędzonej,
- papryka zielona,
- czerwona i żółta,
- przecier pomidorowy,
- bulion warzywny,
- odrobina sosu sojowego,
- cytryna
Sposób przygotowania:
Smażymy pokrojone w kostkę mięso kurczaka i chorizo, dodajemy warzywa (cebulę, czosnek i paprykę). W tym czasie gotujemy kaszę jęczmienną. Po usmażeniu dodajemy odrobinę przecieru pomidorowego, ugotowaną kaszę mieszamy razem z warzywami i dodajemy kilka kropel sosu sojowego i pół łyżeczki szafranu. Smażymy jeszcze chwilkę, podlewając bulionem warzywnym. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?