Pierwsze miejsce zajął Radosław Szulc oraz Piotr Grochalski z Restauracji Spiżarnia Warminska z Olsztyna, którzy po mistrzowsku przygotowali danie główne: jesiotra vac-confit na puree z czerwonej kapusty z pierożkami z kozim serem oraz kawiorem w asyście kiszonego jarmużu z wędzonym sosem ze smardzami, a na deser fondant czekoladowy z foie Gras, pudrem truflowym i ciastkiem cygaretowym.
Drugie miejsce zajęli Paweł Laśkiewicz oraz Karol Klinger – Pierogarnia pod Aniołami, Bydgoszcz. Jako danie główne zespół podał jesiotra z puree z groszku, sosem kaparowym, batatem i placuszkiem ziemniaczanym ze śmietaną i kawiorem. Deser: lody z koziego sera i chałwy, sos wiśniowy, słony karmel, mus czekoladowy.
Trzecią lokatę zajęli Piotr Pawłowski i Adrian Ziębaczewski – restauracja Andel’s by Vienna House z Łodzi, którzy serwowali jesiotra z sałatką z kopru włoskiego i ananasa z emulsją koperkową i pianą bazylikową oraz na deser mus czekoladowo - limonowy z briosz limonowym, lodami z czarnych oliwek i kawioru.
Pełen emocji konkurs uświetniły liczne pokazy i atrakcje. Goście mieli okazję uczestniczyć m.in. w warsztacie winiarskim prowadzonym przez Julio Cesar Sobrino.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?