Składniki:
- 65 g schabu bez kości
- 45 g bakłażana
- 25 g kurek
- 2 jajka
- 1-2 łyżki masła
- 1 łyżka szczypiorku
- 1 łyżka natki z pietruszki
- sól, świeżo mielony pieprz
Przygotowanie:
Mięso umyć i osuszyć. Pokroić w małą kostkę. Na patelni roztopić masło, dodać szczypiorek i mięso. Zrumienić. Dodać 1/4 szklanki wody i dusić mięso. W między czasie bakłażana umyć, osuszyć i pokroić w małą kostkę. Kurki oczyścić a następnie pokroić na pół lub na ćwiartki. Gdy woda na patelni odparuje dodać kurki i bakłażana. Wymieszać. Dodać kolejne 3-4 łyżki wody, wymieszać. Dusić aż składniki zmiękną.
Jajka umyć, sparzyć i roztrzepać w misce z solą i pieprzem. Gdy płyny odparują na patelnię wylać jajka. Smażyć jajka w sposób jaki lubimy mniej lub bardziej ściętą. Zdjąć patelnię z ognia, dodać natkę pietruszki dla dekoracji i wymieszać. Podawać. Smacznego!
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?