18+

Treść tylko dla pełnoletnich

Kolejna strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich. Jeśli chcesz do niej dotrzeć, wybierz niżej odpowiedni przycisk!

Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Jajecznica z boczkiem, pomidorami, cebulą i szczypiorkem

Zofia Ruman
123rf
Prezentujemy przepis konkursowy na danie z jajkiem. Jego autorem jest Zofia Ruman

Składniki

  • 8-10 jajek
  • 4-6 lasek kiełbasy (śląska, zwyczajna - wedle uznania)
  • 200-300 gramów kurek (najlepiej świeżych)
  • 250 gramów masła
  • sól i pieprz

Przygotowanie:
Kurki opłukać i oczyścić, te większe pokroić. Wrzucić na patelnie z rozgrzanym masłem - smażyć. W międzyczasie pokroić kiełbasę w kosteczki lub cienkie plastry. Gdy kurki będą już prawie gotowe, wrzucić pokrojoną kiełbasę. Smażyć od czasu do czasu mieszając, gdy kiełbasa już się podsmaży, wlać uprzednio przygotowane rozmieszane jajka. Podsmażać aż jajka będą dobre, osolić, opieprzyć do smaku. Podawać z pieczywem.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski