Jajka faszerowane serkiem

    Jajka faszerowane serkiem

    Anastazja Bezduszna

    Głos Wielkopolski

    Głos Wielkopolski

    Jajka faszerowane serkiem
    1/2
    przejdź do galerii

    Jajka faszerowane serkiem ©cremetta lactima

    Zbliżające się święta Wielkanocne zobowiązują do obalenia kolejnego mitu. Mowa o jajkach, które są podstawowym składnikiem świątecznego menu. Przedstawiamy przepis na jajka faszerowane serkiem.
    Składniki farszu:
    • 200 g opakowania śmietankowego serka twarogowego(np. Cremetta)
    • 4 jajka
    • łyżka majonezu
    • sól i pieprz
    • do dekoracji : marchewka oraz pieprz w ziarenkach


    Sposób przygotowania:
    Jajka ugotuj na twardo. Obierz je ze skorupki i utnij górę na 1/3 wysokości. Następnie wyciągnij żółtka i przełóż je do miseczki. Dodaj serek i majonez. Dopraw solą oraz pieprzem. Dokładnie połącz ze sobą składniki uzyskując jednolitą masę. Każde jajko nafaszeruj pastą. Odciętą górę jajka połóż na pastę. Wciśnij delikatnie po 2 ziarenka pieprzu jako oczy.
    Z marchewki wytnij trójkąciki i włóż je do pasty tak, aby tworzyły dzióbek oraz pod jajko jako łapki.

    Czytaj treści premium w Głosie Wielkopolskim Plus

    Nielimitowany dostęp do wszystkich treści, bez inwazyjnych reklam.

    Komentarze

    Dodajesz komentarz jako: Gość

    Dodając komentarz, akceptujesz regulamin forum

    Liczba znaków do wpisania:

    zaloguj się

    Najnowsze wiadomości

    Zobacz więcej

    Najczęściej czytane

    Polecamy

    Wideo